ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ, ΕΚΠ/ΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ 

σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στα πλαίσια της διαδικασίας της Σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπ/σης από Υ.ΠΑΙ.Θ. :

Τα προσωπικά σας δεδομένα (email, τηλ. επικοινωνίας) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από το Υ.ΠΑΙ.Θ. και τη σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών-τριών κατ’ εντολή του. Σκοπός της επεξεργασίας είναι η επικοινωνία των εκπ/κών μαζί σας και ο συντονισμός της διαδικασίας παροχής Σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπ/σης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-21 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Νομική βάση της επεξεργασίας είναι η εκπλήρωση του καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον, δηλ. το δημόσιο αγαθό της παροχής εκπ/σης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται, για να λειτουργήσει η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, θα διαγραφούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων.

Εφόσον έχουν καταχωρηθεί τα πραγματικά στοιχεία των μαθητών-τριών ( ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ονοματεπώνυμο) στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, έτσι ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν, μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων και εναντίωσης στην επεξεργασία αυτών ( μόνον όσον αφορά στα μεταδεδομένα τα οποία χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς και στατιστικούς λόγους αφού πρώτα ανωνυμοποιηθούν ) με υποβολή αίτησης στο email: dpo@minedu.gov.gr . Σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι δεν ικανοποιήθηκε κάποιο αίτημά τους, έχουν δικαίωμα να απευθυνθούν στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (http://www.dpa.gr ή στο 2106475600 και στο ΦΑξ 2106475628).

Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *