Από τις 12 Σεπτεμβρίου, με γεμάτες πλέον τις τσάντες με βιβλία και χρήσιμα υλικά, άρχισαν τα μαθήματα.

Η καλύτερη ευχή για καλή σχολική χρονιά είναι η δέσμευσή μας να βοηθήσουμε τα πρωτάκια στην όσο το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή τους στη σχολική ζωή και να υποστηρίξουμε όλα τα παιδιά σε όλες τις ανάγκες τους, μαθησιακές-συναισθηματικές.

Σε συνέντευξή της σε μεγάλη εφημερίδα της χώρας μας η καθηγήτρια και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας κ. Αντωνία Τριχοπούλου αναφέρει: » Είναι βασικό οι γονείς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους να καταναλώνουν το γεύμα που θα  ετοιμάσουν για αυτά. Το κολατσιό θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε ένα φρούτο και ίσως ένα σάντουιτς με κασέρι ή φέτα και λαχανικά και λίγο στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Θα πρέπει να μάθουν τα παιδιά τους να ακούν τις συμβουλές τους στη μικρή ηλικία, για να μπορούν να διαχειριστούν τη δύσκολη εφηβεία.»

Γερό πρωινό, καλό ύπνο και κλειστή οθόνη υπολογιστή ή τηλεόρασης για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από τον ύπνο συστήνει ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και επικεφαλής Έδρας UNESCO για την εφηβική υγεία Γεώργιος Χρούσος. Ο σωστός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για ένα παιδί. Πρέπει να πέφτει για ύπνο νωρίς, ώστε να έχει τουλάχιστον ένα οκτάωρο ύπνου μπροστά του, πριν ξεκινήσει την ημέρα του, ενώ δεν πρέπει να κοιμάται αμέσως μετά το δείπνο. Στο πρωινό πρέπει να αποφεύγονται οι κατεργασμένες τροφές. Το πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει γάλα, ψωμί με λίγο βούτυρο και μαρμελάδα ή και φρούτο. Είναι πολύ σημαντική για την υγεία του παιδιού και η τακτικότητα στα γεύματα και στον ύπνο.

Ο κ. Χρούσος συμβουλεύει τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από την οθόνη του υπολογιστή και της τηλεόρασης, τις ημέρες του Σχολείου, για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από τον ύπνο, για να μην επηρεάζεται  η ποιότητα του ύπνου.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *